dimarts, 18 de novembre del 2014

Més idees que emocions

NÚVOLS DE PARAULES

A Wordle l'usuari pot crear el seu propi núvol de paraules. Aquest consisteix en presentar visualment les paraules a partir d'un text. Fa grans les paraules que surten freqüentment en el text i elimina les paraules curtes i signes. A més pots afegir un text i t'organitza les diverses paraules desordenades. Col·loca les paraules d'una mida o altra segons el grau d'importància que tingui dins el text. Aquest núvol et permet fer un esquema de paraules per tenir clara i definida la importància del text. El Wordle és un espai públic on tothom pot col·locar el seu esquema per grau d'importància.

Wordle - Google Imatges
                                        
No cal crear-se cap usuari, només cal escriure el text i enganxar-lo a l'enllaç www.wordle.net, clicar "GO" i el programa ho fa sol. Es pot canviar la lletra, el format, el color, etc. Espero que ho proveu! 

MAPES MENTALS

El mapa mental és una eina que ens permet organitzar i estructurar el nostre pensament facilitant-nos  la nostra capacitat d'expressar idees  d'una manera gràfica. Un exemple és Mindomo que és un programa per fer mapes mentals que és molt fàcil i útil d'utilitzar. www.mindomo.com

DIAGRAMA DE FLUX
Fluxograma o també anomenat diagrama de flux són una sèrie de passos a seguir, que impliquen un procés determinat, per solucionar un problema o situació. Podem utilitzar Gliffy que és un programa molt adequat per expressar una acció. 

Aquí us deixo un exemple:

Fluxograma - Google Imatges
                            

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada