dijous, 23 d’octubre del 2014

Prezi - Presentation Zooming

Prezi (Presentation Zooming), és un programa o aplicació per crear presentacions amb un mètode on-line. És molt dinàmic i flexible i permet creacions de texts, plantilles determinades, genera zoom a les zones on es desitgi per donar més èmfasis, etc.
El prezi té com objectiu principal la transmissió de emocions, sentiments a través d'una imatge. 

Les llicències de Prezi són de diferents tipus:
  1.  Prezi en línia
  2.  Prezi meeting
  3.  Prezi per iphone o tablet
  4.  Prezi Desktop 
    El Prezi es pot usar en molts àmbits: en educació, en conferències, en negocis, campanyes publicitàries, etc. 
A més quan parlem d'un tema en concret podem tenir la imatge d'aquest per explicar-te millor durant l'exposició.

Prezi - Google Imatges

Aquí deixo el link : http://prezi.com

dimarts, 21 d’octubre del 2014

Presentacions - Power Point

Un Power Point és un programa que ens permet fer presentacions virtuals per poder-les mostrar posteriorment a qui es consideri oportú.

Una presentació Power Point consta de:

  1. Presentació
  2. Diapositives
  3. Objectes
  4. Accions
  5. Transicions
  6. Animacions

Quan mirem un Power Point hem de valorar la distribució dels diferents elements a la pantalla, la quantitat de text que hi ha, si hi ha o no imatges, animacions i transicions, i si és entenedor.  Les lletres han de ser d'una grandària encertada perquè es pugui llegir i amb un tipus de lletra sense massa decoracions, com per exemple: Arial, Calibri, etc. 

Depèn de quina situació ens dirigim amb el Power Point ha de ser una combinació de colors adequada al context del moment. Tampoc hi ha un màxim ni un mínim de diapositives ni lletres per cada presentació tot depèn de l'ús que li donem.

Diferents usos en l'educació:

  1. Classe usar diapositives per anar-ho resumint
  2. Per fer activitats amb companys
  3. Per transmetre sensacions
  4. Acompanyar o emfatitzar presentacions orals
  5. Motivar a fer alguna cosa


Les presentacions Power Point poden servir per donar dinàmica a una classe, ja que aquest programa permet marcar, encerclar i fer gargots en les diapositives.

Parts d'un Power Point - Google Imatges


Power Point - Google Imatges




dissabte, 18 d’octubre del 2014

Usos educatius dels blogs. Recursos, orientacions i experiències per a docents.

Fent referència al llibre, "Usos educatius dels blogs. Recursos, orientacions i experiències per a docents", primerament començaré per definir que s'entén com a Blog. 

Un blog és un mitjà amb l'objectiu de millorar relacions entre alumnes i entre alumne i professor, per així afavorir els aprenentatges. També s'utilitza per comunicar-se amb persones externes al centre. Per últim, un blog generalment és utilitzat per exposar i intercanviar informació. 

Els blogs tenen molts vessants, però en la vessant més educativa d'aquests, podem dir que serveixen per a comunicar-se i informar-se uns als altres. Això permet que els alumnes no només es centrin en la informació proporcionada pel professor sinó que a més puguin contrastar-la, compartir-la i ampliar-la.

A més, a vegades s'estableixen relacions entre blogaires mitjançant comentaris a les entrades, i tot el conjunt de relacions i blogs que existeixen constitueixen a Blogosfera.

Aquests tipus de blogs es divideixen de la següent manera:
  1. Blogs de centre.
  2. Blogs de professors. 
  3. Blogs d'aula:
    • Blogs d'aula del professor
    • Blogs d'aula d'alumne
    • Blog alumne i professor
  4. Blogs per a seminaris i cursos per al professorat.
Una de les coses més importants a l'hora de tenir un blog és saber cuidar la imatge que es dóna allà d'un mateix, atès que gairebé qui vulgui pot veure el que penges i dius. Alhora, s'han de respectar algunes normes lingüístiques i ètiques. 

A més, el llibre ens parla de la Web 2.0 que és una aplicació en la qual qualsevol persona pot penjar la seva informació i crear el seu propi espai a Internet.

Per altra banda, parlem d'una pàgina estàtica quan aquesta queda organitzada a través d'un menú a la portada i són més accessibles.





dijous, 16 d’octubre del 2014

El llenguatge i les llengües

Podem concebre el llenguatge de moltes maneres i probablement totes serien correctes però el que tota definició hauria de tenir en comú és que el llenguatge és alguna cosa més que un mitjà de comunicació. 


Tots sabem que el llenguatge té sentit quan és utilitzat entre un emissor i un receptor. Per tant, és un mitjà d'expressió personal que s'organitza en diversos nivells (el discurs, l'oració, el sintagma, el morfema, el fonema) i ens permet l'expressió verbal d'un nombre il·limitat de sensacions, situacions, idees, etc. 

  • El llenguatge i l'organització de l'entorn: El llenguatge permet l'enteniment entre els éssers humans. Si les nostres irrepetibles impressions rebessin expressions lingüístiques igualment irrepetibles la comunicació seria impossible. Per tant, al fer reducció de les nostres idees el llenguatge permet l'organització i alhora la comunicació. 
  • El llenguatge i el pensament: El llenguatge fa que pensem. És a dir, sense una base cerebral no és possible el llenguatge. Per tant, el llenguatge ens permet desenvolupar el nostre pensament. 
  • El llenguatge i la memòria: El llenguatge és el suport bàsic de la memòria. Per posar un exemple, la memòria col·lectiva d'un poble es conserva mitjançant mites, llegendes, històries i tradicions. Per tant el llenguatge es converteix en un factor indispensable com a suport de la memòria tant individual com col·lectiva.
  • El llenguatge i la auto expressió: No sempre utilitzem el llenguatge com a mitjà de comunicació d'alguna cosa a un receptor sinó que podem utilitzar-lo també com a mitjà d'expressió d'un estat d'ànim i per tant reflexa també discursos interns i ens permet el diàleg amb nosaltres mateixos. 

Per concloure, podem referir-nos al llenguatge com a tots els elements acumulats, ja que és el mitjà de comunicació més extens de tots els que posseïm. A més, és un factor bàsic que ens constitueix com a éssers humans perquè fa possible el discurs abstracte i la parla desplaçada. És a dir, el llenguatge ens permet l'expressió lliure i és la causa del diàleg que mantenim amb nosaltres mateixos. 

Vídeo i educació - Joan Ferrés

Avui en dia, vivim en l'era de la informació, on estem constantment rebent notícies que canvien la informació que teníem anteriorment.

El llibre de Joan Ferrés publicat en 1988, parla de les ones i els canvis que es desenvolupen al llarg dels anys. Per exemple, una de les coses que han canviat és la informació que ens arriba sobre la neurologia, sabem moltes més coses del nostre cervell en l'actualitat que fa 50 anys.

També fa referència al "nou home" que és aquell qui ho compren tot no només d'una manera racional sinó també a partir de sentits i per tant tot ho porta al costat més sensitiu, és a dir, que predomina més el cantó dret que l'esquerre. L'hemisferi esquerre és on s'emmagatzema la part més racional i això ens fa ser molt precisos i ordenats, com per exemple al llegir un llibre, ja que portem un ordre marcat pel mateix. En canvi, el costat dret és la part més emocional de la persona, per exemple quan escoltem música.

Com a conseqüència del nou home trobem una nova forma de conèixer, que consisteix a apropar-se al món d'una manera sensorial. És a dir, aquest nou home aprèn a través dels sentits i té un llenguatge audiovisual.

 Hemisferi esquerre:

  • controla la part dreta del cos
  • treballa de forma més racional (la raó)
  • regei les funcions relacionades amb el llenguatge 
  • li correpon el desenvolupament línial, lógic i racional del pensament
Hemisferi dret:
  • controla la part esquerre  del cos 
  • treballa d'una forma més sensorial (emocions)
  • és el que reconeix els rostres i distinció de les formes
  • s'encarrega de les interpretacions de les funcions "no verbals"
 Actualment s'utilitza més l'hemisferi dret. 





Llibre  "Vídeo y educación" - Google Imatges

Editar vídeos a YouTube

Per editar un vídeo des de YouTube, primerament, es penja un vídeo que vulguis editar a Youtube a través de la pestanya "penja". Posteriorment, es modifica el vídeo posant transicions, música, text, etc. 
Finalment, es publica el vídeo modificat al canal i s'espera fins que faci el procés de pujada. 


Aquí deixo un vídeo realitzat per mi. És una endevinalla, espero que us agradi! 



dimarts, 7 d’octubre del 2014

Comunicador eficaç

Parlem d'un comunicador eficaç quan diem que una persona és clara, concisa, directe, humorística, amb personalitat, segura i amb fluïdesa. 

A classe de COED, vam haver de dir algú que per nosaltres fos un comunicador eficaç. Posteriorment vam posar-li a aquella persona 5 adjectius que el definissin com a bon comunicador. 

Jo crec que un comunicador eficaç és Sir Ken Robinson el qual defensa entre altres coses la creativitat en l'educació i critica els mètodes escolars que anul·len la creativitat dels estudiants. 

Aquí penjo una foto d'una de les seves cites més importants. 


Clica aquí per veure la imatge

Aquí us deixo un vídeo d'una conferència de Sir Ken Robinson:


            

diumenge, 5 d’octubre del 2014

Treballar en equip amb Google Drive

La setmana passada a G-TIC vam començar un treball en equip, en el qual havia de constar un document de text explicant un tema en concret, una presentació de Power Point i finalment una enquesta. Aquí us deixo les tres parts del treball que hem fet el meu grup i jo amb el Drive, el qual permet a un nombre il·limitat de persones fer un treball simultàniament i així poder-lo modificar tots els membres del grup.