dijous, 25 de setembre del 2014

Google Drive

Algú que no té Drive, si hagués de passar-se un arxiu entre vàries persones per fer un treball escolar, escolliria el correu per enviar-se tots els documents, però hi ha una forma més fàcil, còmoda i ràpida de fer tot això. Si ho féssim amb correu acabaríem tenint infinites còpies d'un mateix arxiu al nostre ordinador que acabaria sent un embolic per trobar el definitiu.

En canvi, el Drive facilita tota aquesta feina. En aquest, tu pots penjar un document al teu compte i signar als usuaris que vols que participin, vegin o modifiquin el teu arxiu alhora que ells puguin veure'l i modificar-lo al mateix moment que tu. Pots seleccionar si vols que només sigui de lectura o també de modificació. Realment és útil, ja que acabes amb un sol document per tots. Al Drive, pots desar tot tipus de documents, des de un pdf fins a words o power points.

Si un dels usuaris suprimeix el document del seu Drive, aquest arxiu no s'eliminarà del compte del creador de l'arxiu, i a més el que ha eliminat el document podrà tornar a recuperar l'arxiu. Però, si el creador suprimeix el document, aquest s'eliminarà dels altres comptes. 

En resum, és una eina fàcil d'utilitzar i molt més didàctica que altres propostes.

dimecres, 24 de setembre del 2014

Documents a la xarxa

Ahir vaig tractar com compartir els meus documents a la xarxa mitjançant diverses pàgines web que em van mostrar. 
Vaig veure que és molt fàcil, útil, ràpid i beneficiós per nosaltres i per la gent que consultés els nostres espais. 

També vaig treballar com emmagatzemar els meus documents fàcilment sense necessitat de recórrer a un pendrive, correus, etc. Hi ha programes on-line que et permeten tenir tots els teus documents, o les pàgines que t'interessen emmagatzemades en un mateix lloc on també pots fer pública la teva informació amb l'objectiu de compartir el que per tu és interessant. 

D'altra banda, també hi ha pàgines per publicar, investigar i fer recerca dels temes que t'interessen com per exemple Twitter, el qual és molt útil, ja que consta en seguir a usuaris que publiquen tota mena de comentaris sobre el tema que a tu més t'interessi i així permet seguir l'actualitat minut a minut.

Aquí deixo unes pàgines web per si algú li interessa: www.feedly.com, www.delicious.com, www.twitter.com.



diumenge, 21 de setembre del 2014

Les Webquest



Les Webquest són un procés d'informació i recerca en internet en el que els alumnes han de resoldre un problema plantejat pel professor. 

Es fa col·lectivament i per això és una eina molt didàctica per aconseguir que els alumnes facin recerca d'un tema en concret per arribar a un objectiu comú i així resoldre el problema plantejat. 

Les Webquest es regeixen per un seguit de passos que s'han de complir, normalment per internet, i en acabar, el problema ha d'estar solucionat. També serveixen per fer treballar els alumnes la selecció d'informació en diversos temes a resoldre i així fer-los pensar en quina informació és rellevant i quina no.

Per més informació mireu el vídeo: