dissabte, 3 de gener del 2015

Editar Viquipèdia

Molta gent freqüenta la Viquipèdia per cercar informació sobre qualsevol tema. El problema és que moltes vegades aquestes pàgines no són del tot fiables, ja que no es revisen ni es retoquen. Com he dit en una entrada anterior, res és intocable i ho hem de posar en pràctica.

Editar a Viquipèdia és molt més senzill del que puguem pensar. La Laia Tort i jo, hem fet una modificació a una entrada de Viquipèdia sobre les "Pissarres Digitals". Hem introduït diverses coses i hem tret d'altres per fer així una millor entrada. En l'entrada que prèviament havíem escollit només posava la definició de les pissarres digitals.

Una de les coses que hem afegit és que les imatges es poden controlar a través d'un llapis, marcador o amb el dit. A més hem eliminat "A la llarga pot engendrar greus malalties oculars, cardiovasculars i cerebrals. Per cada sis hores de classe al dia durant un trimestre amb pissarres digitals s'augmenta deu diòptries", ja que creiem que no és d'una font fiable. D'altra banda hem afegit els avantatges i inconvenients que poden tenir aquests aparells a la vida quotidiana d'una persona. Per últim hem posat com es poden utilitzar aquests objectes, ja que hi ha diverses maneres com poden ser: expositives, presentació de treballs per part de l'alumnat, debats de manera col·laborativa, etc. 

Hem partit de diferents webs per trobar la informació que per nosaltres són fiables com per exemple "Generalitat de Catalunya". Hem posat a referències totes les pàgines webs utilitzades. 

Aquest link és l'entrada final modificada:



Aquest és el bloc de la meva companya.

divendres, 2 de gener del 2015

Miquel Martí i Pol

Vam haver de recitar una poesia memoritzada escollida per nosaltres mateixos i vaig decidir escollir el poeta del qual més havia sentit parlar, i aquest és Miquel Martí i Pol. Hi ha moltes poesies d'ell però vaig decidir que volia fer-ne alguna atípica a les que sempre sentim o a les més populars. Vaig estar buscant durant dos dies i vaig veure una que es titulava "Molt he estimat". Em va sorprendre perquè el poeta expressava els seus sentiments a través d'aquesta poesia dient que per molts obstacles que trobés seguiria estimant tant com ho feia abans. Em va agradar molt i al llegir-la em sentia agust perquè no tenia paraules complicades que em poguessin fer equivocar i era una poesia amb la qual em sentia totalment identificada perquè sóc una persona molt sentimental. 


Aquí deixo la poesia per si la voleu llegir: 


Miquel Martí i Pol - Molt he estimat

Molt he estimat i molt estimo encara.
Ho dic content i fins un poc sorprès
de tant d’amor que tot ho clarifica.

Molt he estimat i estimaré molt més
sense cap llei de mirament ni traves
que m’escatimin el fondo plaer
que molta gent dirà incomprensible.
Ho dic content: molt he estimat i molt
he d’estimar. Vull que tothom ho sàpiga.

Des de l’altura clara d’aquest cos
que em fa de tornaveu o de resposta
quan el desig recama plenituds
des de la intensitat d’una mirada
o bé des de l’escuma d’un sol bes
proclamo el meu amor: el legitimo.

Miquel Martí i Pol - Google Imatges
                                                  

Taxonomia de Bloom

Benjamin Bloom és Doctor en l'Educació d'EEUU. Va formular una Taxonomía de Dominis de l'Aprenentatge (Taxonomía de Bloom). Aquesta taxonomia facilitava a l'estudiant l'adquisició dels objectius del procés d'aprenentatge i llavors el nen aprendrà nous coneixements.
Al llarg d'aquest anys hagut diferents modificacions l'any 2001 Lorin Anderson: va canviar els sustantius per verbs, ja que per ell els verbs són els que expressen accions. Per acabar, l'any 2008 Andrew Churches va adaptar la Taxonomia de Bloom  per l'Era Digital.



Extret de http://www.eduteka.org/TaxonomiaBloomCuadro.php3


Van dividir les activitats educatives en 3 dominis: el cognitiu, l'afectiu i el psicomotor.

-Cognitiu: Recordar, comprendre, analitzar, aplicar, avaluar i crear.
-Afectiu: Actituds i valors. 
-Psicomotor: Disposició, percepció, mecanisme, resposta complexa, creació i                                        adaptació. 

Segons la Taxonomia de Bloom, aquesta és la meva taula:


RECORDAR
Identitat i Territori
Mapes conceptuals
Comunicador en Xarxa

COMPRENDRE
Webquest
Fluxogrames
Les 4 metàfores
Book Tràiler
Viquipèdia
Power Point
Usos educatius dels blogs
Google Drive
Feddly
Wordlet o Núvol de paraules
Prezi.
APLICAR
Les 4 metàfores
Creative commons
Núvol de paraules
Prezi
Ipads
Bon comunicador,
ANALITZAR
Comunicador en xarxa
Viquipèdia
Book tráiler
Feedly
usos educatius del blog
Twitter.
EVALUAR
Comunicador en xarxa
Bon comunicador
Wikis
CREAR
Fluxogrames 
Les 4 metàfores
Núvol de paraules
Bubbl
Feddly
Prezi
Power Point
Google Drive
Dropbox
Youtube
Twitter
Taulell d’anuncis.





Scratch Project Editor

Scratch Project Editor és un programa per fer petites històries amb diferents personatges que et proposen. Pot ser una ballarina, un gat, un gos, etc. Consisteix en donar ordres a un personatge virtual mitjançant formes geomètriques que permeten que els nens aprenguin mitjançant el joc. En cas que el nen s'equivoqui es pot rectificar i així permet l'aprenentatge, ja que poden fer les proves que volen sense por a equivocar-se perquè poden tornar enrere. 

Extret de http://estudiantdeblanquerna.blogspot.com.es/















Vam utilitzar també un joc que ens permetia veure el desenvolupament de creixement d'una planta a través d'un programa on-line que consistia a posar aigua i obrir una cortina perquè entri llum i així la planta creixi progressivament. 



Extret de http://estudiantdeblanquerna.blogspot.com.es/